به گزارش مشرق، غلامرضا صاد قیان طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: روز تاجگذاری چارلز سوم در انگلیس، خبر دیگری هم منتشر شد که در پوشش خبری گسترده اخبار پادشاه، دیده نشد. این یک ترفند جاری برای خبرهایی است که نباید خوب دیده و ساخته و پرداخته شوند. در آن خبر آمده بود: «دولت بریتانیا پس از ۲۵سال ممنوعیت، اکنون اجازه آزمایش محصولات آرایشی روی حیوانات را از سرگرفته است.» مطلب ساده است: «مردم حواسشان به تاج پادشاه است و میتوان پوست خرگوشها را کند!»
در روزهای اخیر زیردریایی «تایتان» که دو میلیاردر را برای تماشای بقایای کشتی معروف تایتانیک به اعماق اقیانوس برده بود، به سرنوشت تایتانیک دچار و غرق شد. جهانی از نیروهای امدادی درپی نجات آنان بودند و جهانی از رسانهها نیز در اخبار این غرقشدگی غرق شدند. میلیاردها انسان فهمیدند که دو پاکستانی میلیاردر سرنشین تایتان بههمراه سهنفر از عوامل دیگر غرق شدند، اما فقط کسر کوچکی از آن میلیاردها انسان باخبر شدند که دو سهروز قبل از غرق تایتان، ۳۰۰ پاکستانی از جمله ۱۰۰ کودک در میان ۶۰۰ پناهجوی غرقشده یک قایق پناهجویان در آبهای یونان بودند! اینجا هم رسانهها میگویند که چرا «دو پاکستانی» مهمتر از «۳۰۰پاکستانی» اند.
«واگنر»ها که در ازای پول برای روسیه میجنگند، دیروز علیه کرملین شوریدند. بیبیسی فارسی لحظهبهلحظه خبرها را مخابره میکند. مخاطب این شبکه گمان میبرد که واگنرها به پوتین در کرملین دستبند زدهاند و دارند بند پوتینهای خود را باز میکنند تا با نوشیدن یک آبجوی خنک خستگی از تن بهدر کنند! همین بیبیسی هشت سال پیش وقتی حوثیها در چند روز کل یمن را در اختیار گرفتند- و بهواقع این تغییر حوثیها در سرزمین راهبردی یمن شگفتانگیز بود- حتی یک خبر کوتاه و حتی یک اشاره کوچک نداشت! قضیه روشن است. در خبرها آمد که پریگوژین، رئیس واگنرها معروف به «آشپز پوتین» با انگلیسیها تماس داشته است! آن زمان هم حتماً سعودیها با لندن تماس داشتهاند!
بازگردیم به چارلز و خرگوشها. مطابق یک تحقیق سالانه ۱۱۵ میلیون حیوان، عموماً خرگوش و موش و برخی پرندگان و خزندگان در آزمایشگاهها به دست انسانها بهشدت شکنجه و در اغلب موارد کشته میشوند. برخلاف باور سدههای گذشته اندیشمندان اروپا که «حیوانات درد را نمیفهمند و رنج نمیکشند و انسان مختار است با آنها هر کاری را که از آن سودی میبرد انجام دهد»، مطابق پژوهشهای جدید در کتاب «استدلالی اخلاقی علیه آزمایشهای حیوانی» به ترجمه محمدرسول علیزادۀ اصلی «عادیسازی شکنجه و مرگ میلیونها حیوان در آزمایشگاهها دقیقاً در مقابل دانشی قرار میگیرد که اکنون از گستره و طیف ستمپذیری حیوانات داریم. برخلاف اجدادمان، ما اکنون به همان اندازه مستدل که درباره انسانها میدانیم، واقفیم که حیوانات، بهویژه پستانداران، پرندگان و خزندگان، نهتنها درد را تجربه میکنند، بلکه بهت، ترس، پریشانی، ضربهروانی، اضطراب، دلهره، آشفتگی، وحشت و انتظار نیز با شدتوضعف کمتر یا بیشتر از انسانها بر آنان میگذرد.»
اکنون نگاه انسان به حیوانات تغییر کرده و انسانها نسبت به سرنوشت حیوانات بسیار دردمندتر و حساستر شدهاند، پس دولت بریتانیا خبر مجوز ازسرگیری آزمایش حیوانی را در روز تاجگذاری پادشاه منتشر میکند تا از واکنش افکارعمومی بکاهد.
این کارکرد رسانه در تمامی طول سال بهاشکال دیگر جاری است. در فرانسه کبد چرب مرغابی یک غذای لذیذ و بسیار گران است. برای چربشدن کبد، قیفی را در دهان مرغابی میکنند و غذای بیحد را با قیف به او میخورانند و این را پیدرپی ادامه میدهند تا مرغابی مریض و کبدش چرب شود. شکنجهای وحشیانه برای شکمبهای که حریصانه در رستورانی منتظر کبد چرب مرغابی است. در همان فرانسه خرگوش را زنده زنده پوست میکنند تا از پوستش لباس مخصوص تهیه شود و خرگوش زنده میماند تا دوباره پوست دربیاورد و دوباره پوستش را بکنند! داستان قتلعام صدها دلفین در دانمارک که یک سنت است و آن وحشیبازی با گاوها در اسپانیا، همهوهمه در رسانهها هر سال مانند بازی سکسک میآید و میرود.
غرق بیسروصدای یک کشتی و مرگ ۶۰۰ پناهجو از جمله ۳۰۰ پاکستانی هم فقط در این حد در یکی از روزنامههای یونان بازتاب مییابد که «گارد ساحلی یونان در غرقشدن قایق پناهجویان مقصر بوده است.»، اما غول رسانهای غرب که برای تایتان و آن دو پاکستانی تمامقد از چراغجادو بیرون آمد و دستبهسینه منتظر فرمان بود، برای این پناهجویان فقیر در چراغجادو خسبید و آرمید! البته در رسانهها یکی، دو کارتونیست نسبت به این حادثه ابراز احساسات کردند.
مرور اخبار واگنرها در یکی دو ساعت پس از اعلام نافرمانی پریگوژین در غول رسانههای غربی و رسانههای روسی و دوستان روسیه نشان میدهد که آنها نیز یک واقعیت در صحنه دارند و یک بازتاب در رسانه. رسانه، اما مثل چشمزخم عمل میکند! اگر شتر لوک مست سرقطار را به طرفهالعینی در دیگ پختند و آشپز پوتین آن را در بشقاب برای رسانهها کشید، نباید شگفتزده شد!